Търсене на имот
Продай го.бг, Prodaigo.bg

Общи правила и условия

1. Кой е продавачът?

Продавачът е физическо лице или фирма, които притежават имот (земя, сгради с различно предназначение) и които могат да го докажат с определени документи за собственост като нотариални актове, удостоверение за наследници и др. Приветстваме всеки, който иска да продаде или да отдаде имот, който е негова собственост. Агенти, агенции, други посредници не е разрешено да рекламират на нашия сайт.

Ако искате да обявите имота си на нашия сайт, можете да го направите сами чрез изпълнението на няколко лесни стъпки. Ако предпочитате да използвате услугите на нашите представители, които са специалисти в тази област, можете просто да се свържете с нас , за да организираме в удобен за вас ден оглед. Всяка нова оферта, която се обявява на сайта директно от собственик, се нуждае от одобрението на наш представител, за да се избегне неправилно обявяване на имоти, неистинно описване и други проблеми с представянето на имота.

Нашата цел е да имаме възможно най-широк избор от имоти, с 0% комисионна от продавачите. Това гарантира ,че цените на имотите не са завишени.

 

2. Как продавачът може да съдейства и рекламира неговия имот по възможно най-добрия начин?

 • като организира почистване на имота преди да се направят снимки
 • като изхвърли всички боклуци
 • като махне стари, ненужни мебели и други вещи, които само „хващат“ окото на Купувача и правят стаите да изглеждат разхвърляни и по-малки.
 • като се погрижи за градината да е чиста и да изглежда добре
 • като избере хубав, слънчев ден със синьо небе , за да се направят снимките
 • като направи цифрови снимки с добро качество: къщата отвън, хващайки фасадата и част от градината, достъпът до имота, сградите наоколо, съседните имоти, вътрешни снимки на всички стаи (опитвайки се да се види възможно най-голяма част от стаята), дворът, някакви специални части от сградата или обзавеждането, които имат нужда от внимание като: камина, барбекю, място за паркиране, някакви навеси, външни постройки
 • като подготви детайлно описание на имота – Собственикът знае най-добре всички характеристики на имота и е добре да бъдат детайлно описани , за да дават възможно най-пълна представа за имота на потенциалния купувач. Ще бъде много добре ако се упоменат : година на строеж, размер на сградата ( в кв.м), размер на двора, пълно описание на състоянието на всички помещения, информация за всички включени в продажбата или отдаването мебели, начин на отопление.
 • Когато имотът е селска къща, е хубаво да се предостави информация за региона, достъп, транспорт, какви други условия има в селото или града, близостта до други градове и регионални центрове, на какво разстояние е от най-близките летища, интересни забележителности, водни басейни като язовир, река, море и др.
 • Ако е възможно да се изчертае план ( с размери на стаите)- тази информация ще даде много добра идея за точното разпределение на стаите и техните размери и ще отговори на много възможни въпроси на купувачите.
 • Преди да се подпише какъвто и да е договор за продажба или наем Собствениците трябва да организират заплащането на всички дължими суми като данъци, сметки за вода, ток и др.
 • Ако се случи да настъпи голяма промяна по време на периода , в който имотът се продава- например имотът е реновиран още повече, да бъдат сменени снимките с актуални и да се добави ново описание, за да може представянето на имота да бъде актуализирано.
 • Да организира всяко нужно поддържане на градината, за да се избегне тя да бъде видяна в неприятен вид.
 • Да организира всички документи, които могат да бъдат от полза за потенциалните купувачи : стари и актуални скици, нотариални актове, проучвания
 • Да гарантира достъп до имота – в случай, че имотът не е в града или няма възможност да да се отваря винаги , да бъде назначен човек, на който има доверие, да бъде преносител на ключа и да може да осигурява достъп всеки път, когато се изисква такъв за оглед.
 • Любезно молим продавачите да ни уведомяват , когато имотите им се продадат , за да ни помогнат да поддържаме актуална базата си данни и с валидни оферти.

 

3. Кой е Купувачът?

Купувачи могат да бъдат всички физически лица и компании, които искат да направят оглед на имот, обявен на нашия сайт и са готови да заплатят нашата комисионна. Те знаят, че ние не таксуваме Продавачите , така че няма комисионна върху цената, която искат Продавачите. Те трябва да разпишат договор преди огледите, че са съгласни да платят нашата комисионна ако се стигне до сделка. Купувачите заплащат 0.35 лева/км за организираните огледи на имоти, които не са в границите на града (примерно гр. Русе) и ако решат за закупят, платената от тях сума за транспорт ще им бъде възстановена в деня на сделката.

Нашата комисионна е 3 % от продажната цена с минимална комисионна от 500 Евро. Върху тази сума Купувачите плащат всички разходи по прехвърлянето на имота, които са:

 • адвокатски хонорар за подготовка на предварителни договори, окончателни договори във вид на нотариални актове, всички проверки на имота
 • нотариални такси за заверка на всички документи за покупко-продажба като: Нотариални актове, пълномощни , декларации и др.
 • Държавни такси по прехвърляне на собствеността

Купувачите можат да използват техни адвокати и да избират Нотариус или могат да ни помолят ние да им намерим адвокат и Нотариус и да организираме всичко за тях.

 

4. Какви услуги предлагаме?

4.1. Услуги, които могат да бъдат използвани от Продавачите:

 • да направим оглед на имота за наша сметка в удобно за двете страни време, да направим снимки, подготвим детайлно описание и да обявим имота на нашия сайт
 • да оценим имота според пазара на недвижими имоти по това време и да дадем препоръки относно пазарната цена на собственика
 • да служим като представители , пазещи ключа за имота, за хора, които искат да продадат или отдадат имот, но нямат местен представител или някой, който да бъде на тяхно разположение да отвори имота за огледи
 • да организираме почистване, разтребване на имота или подрязване на тревата за сметка на собственика с цел да направим имота по-представителен преди оглед.
 • При поискване да издадем всички необходими документи за продажба от името на собственика със специално пълномощно, осигурено за тази цел , както и да платим всички данъци и сметки за имота и др.
 • Ако собственикът е готов да ни направи ексклузивен агент за продажбата или отдаването на неговия имот ( да бъде продаван или отдаван само с нас), ние ще направим имота подчертана оферта на нашия сайт безплатно, както и на всички рекламни материали.

4.2. Услуги, които могат да бъдат използвани от Купувачите:

 • да организираме огледи на имоти в удобно за всички включени страни време ( за селските имоти трансортните разходи се заплащат от купувача, но се възстановяват при покупка)
 • да проверим всички документи на имотите
 • да организираме проучвания на имотите , които представляват интерес, за сметка на купувача. Проучванията могат да бъдат различни в зависимост от това колко са детайлни и могат да съдържат или да не съдържат план , изчертан от инженер/архитект. Цените варират от 70 до 500 лв, без включен транспорт.
 • да съдействаме за договарянето на планове за разсрочено плащане за различни периоди от време.
 • Да проверим дали всички сметки са платени преди подписване на предварителен или окончателен договор.
 • Да прехвърлим партидите за вода и ток на името на новия собственик , организираме подаването на данъчна декларация до 2 месеца след покупката – тези услуги могат да бъдат извършени при поискване за сметка на Купувача.
 • Да организираме ремонтни дейности на имота след закупуването му, както и да дадем очаквани прогнози за ремонтни разходи преди покупката.
 • Да се грижим за имота в отсъствието на собственика : да събираме наем, плащаме сметки, извършваме необходими ремонтни дейности, заплащаме данъци за имота, почистваме имота и поддържаме градината.
 • Ние можем да ви съдействаме с всичко ,от което може да имате нужда като горд собственик на нова къща или апартамент като : разрешителни за строеж, дизайн, транспорт на мебели и др. Чувствайте се свободни да ни попитате за всички свои евентуални нужди.

4.3. Как рекламираме нашите оферти?

Ние осигуряваме отличната възможност да рекламирате своите имоти сами , но в същото време ние имаме последната дума да потвърдим свежите оферти с цел да се избегне вероятността от неправилно описани имоти. Ние гарантираме , че информацията за даден имот е вярна след като сме го видели сами и го предлагаме като „видян от агент“. Останалите имоти са описани от собствениците им и докато информацията не е потвърдена от агент , ние не можем да гарантираме , че всичко е точно така, както е описано , поради факта, че собствениците често смятат своите имоти за най-хубавите.

Обявяваме имотите на нашия сайт, на рекламни брошури, панели с имоти в нашите офиси , които са централно разположени, както и на реклама на ниво –улица. Обявяваме имоти на нашата фейбук страница, както и на туитър.

 

5. Защо ПРОДАЙГО.БГ?

Най-голямото предимство на нашата компания е: ИМОТИ БЕЗ ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ. Купувачите ще заплатят същата комисионна за нашите услуги както при останалите агенции за недвижими имоти , но техните имоти имат комисионна върху цената, която иска собственика. Това означава, че могат да намерят имотите в нашия каталог по-евтино. Персоналът ни има 10 год опит в областта на недвижимите имоти и ще направят всичко, което е възможно , за да удовлетворят всички ваши нужди.

Търсене на имот