Търсене на имот
Продай го.бг, Prodaigo.bg

Новини

Виртуалната Реалност набира все по-голямо приложение сред агенциите за недвижими имоти

 
Виртуалната Реалност (VR) е все още в стадий на разработка и прави своите първи крачки, но успява да съчетае удивлението от технологиите както в развлекателната индустрия, така и в бизнес средите. Вече няколко големи "играчи" участват в лудата надпревара и обещават нови хоризонти, които не могат да бъдат постигнати със сегашните технологии. От Oculus Rift на Facebook през Gear VR на Samsung и очилата HoloLens на Microsoft, възможностите сякаш изглеждат безкрайни. Това е и причината, въпреки настоящите хардуерни ограничения, VR да намери широко приложение при недвижимите имоти. Агенции за недвижими имоти вече предлагат виртуални обиколко на етажна планировка и навигиране, както и цялостна виртуална обиколка, при която професионално заснет снимков материал е предварително сглобен и клиентът може да се "разходи" в своето бъдещо жилище. По сходен начин, бъдещите собственици могат да видят техните идеи за обзавеждане, мебели и декорация и разположение на стаите в имот, които още не е построен! Само времето ще покаже какви други тайни крият за нас бъдещите технологии.

Prodaigo Team

  • 29.08.2016

Понижаване на интереса към недвижимите имоти в Англия след Беркзит

 

"Брекзитът" повлия на индустрията преди да е започнал!
Цифрите идват от Националната асоциация на агенциите за недвижими имоти (НААНИ)в Обединеното Кралство, като регистрираните купувачи падат до 298 пре Юли, сравнени с 330 през Юни или със 154 по-малко от същите стойности за 2015. Спад в запитванията и продажбите се отбелязва още преди вота за Брекзит. Приблизително е сходна ситуацията от 2013, когато пазарът е с най-ниски стойности и започва постепенно изкачване. Около 80% от продадените имоти за периода са преминали в нови собственици, без да е заплатена първоначалната обявена цена. Някои съществени разлики все още са налице, като разликата в цените на имотите на Север и тези в южните области, но границата постепенно изтънява. Подобно е положението с ипотеките, одобрени от банките - с 2141 по-малко през Юли, отколкото предходния месец, което е най-ниската стойност за последните 18 месеца.
Резултатите от Брекзит ще се следят с голям интерес, тъй като пазарът ще се опита да възстанови изгубени позиции и вече се спекулира с прогнози за бъдещи статистики.

Prodaigo Team

  • 29.08.2016

Откриване на офис в Русе

Нова фирма за продажба и отдаване на недвижими имоти, както и за услуги преди и след продажбата, отвори врати в Русе.

Офисът на Prodaigo.bg се намира на ключово място – на площад Свобода 1, ет. 2, срещу една от емблемите на Русе – часовниковата кула на някогашната банка „Гирдап“.

Продай го.бг е „дете“ на г-н Шон Макдона и г-н Тони Шарп, английски инвеститори, собственици на агенцията за недвижими имоти в Лондон Revolution Estates, която е с над 40 годишен опит в бранша.

Те залагат на следния модел за бизнес:

  • Простота
  • Модерен подход
  • Прозрачност
  • Честност

Моделът е изпробван в Англия и работи чудесно.

Едно от нещата, което прави агенцията различна от останалите в бранша е, че не взема комисионна от продавачите, – т.е., те не дължат нищо за услугата. Ако изберат да направят Продай го.бг ексклузивен представител по продажбата на имота си, ще получат още безплатна за тях реклама на топ локация в центъра на града, както и в различни каталози, брошури , листовки, на прайм места в сайта на фирмата и на други такива.

Друга важна особеност е, че всеки собственик на имот (независимо фирма или физическо лице), стига да не е посредник , агент или агенция за недвижими имоти, може да „качи“ имота си сам на сайта. Това става много лесно с няколко стъпки, след което администратор само потвърждава верността на обявата, за да се избегнат злоупотреби.

Освен това агенцията предлага и различни услуги, както за подавачите, така и за купувачите, сред които оглед за сметка на агенцията, пазене на ключ, плащане на данъци и сметки за имота, пълна проверка на документацията, прехвърляне на партидите за вода и ток на името на новия собственик и др. Подробности могат да се видят на фирмения сайт.

  • 30.09.2015
Търсене на имот